ПОПОВСКИ ПОРАЧУВА: ПОДДРЖЕТЕ ГИ РЕФОРМИТЕ

Владата на Македонија ја повикува опозицијата да ги поддржe реформите во земјата, бидејќи тие се во заеднички интерес на граѓаните, истакнува Роберт Поповски, министер за комуникации, отчетност и транспарентност во интервјуто, дел од проектот „Детски болести на демократијата“  реализиран од АГТИС Прилеп.

Поповски истакнува дека почнувањето на преговорите за членство во ЕУ е успех за сите граѓани. Воедно, министерот вели дека „противуставна е постапката на претседателот Ѓорѓе Иванов кој одбива да го потпише указот за Законот за договорот со Грција околу разликите за името“.

Повеќе на видеото.

Слични Објави

Напишете коментар