| |

Избрани најдобрите и најкреативни фотографии од конкурсот „ПРОЧКА 2024“

На Конкурсот за уметничка фотографија на тема „Прочка 2024“, којшто се организира во соработка со Општина Прилеп и Национална Фото Унија на Македонија, беше објавен во април 2024 година на којшто право на учество имаа сите граѓани на Република Македонија.

Од пристигнатите фотографии стручното жири направи селекција на најдобрите.

Избраните фотографии ќе бидат дел од изложба, којашто ќе се одржи во ликовната галерија на НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп на 17 мај 2024 год.

За најдобри и најкреативни фотографии, стручното жири ги избра фотографиите на авторите:

– Александар Георгиев (прво место),

– Димитар Чунговски (второ место) и

– Сашо Спиркоски (трето место).

Тројцата најдобри автори ќе бидат наградени со соодветни парични награди, додека сите учесници ќе добијат е-сертификати за учество во конкурсот.

Жири комисија во состав: Владимир Јовановски, Фото Клуб Куманово, Александар Десоски, ФКК Прилеп, Гоце Бојкоски, Општина Прилеп

Овие настании се со цел збогатување на културната понуда во Општина Прилеп а Фото Кино Клуб „Прилеп“ се посветува на афирмирање на фотографската уметност.

Слични Објави