МАЈТАП ФЕСТ

Најавата е дел од перформансата произведена во рамките на проектот „Училиштата во музеите или музејот во училиштата“, снимена во соработка на НУ Завод и Музеј – Прилеп и ООУ Кире Гаврилоски.
Задолжени наставници: Јованка Антоска и Розита Кареска.

Ајде заедно да ја зачуваме традицијата за мајтапење!

Приклучете се и вие на „Мајтап Фест“, во организација на ОТВ!

Сѐ што треба е да вклучите камера на вашиот смартфон, да се снимите како кажувате некој мајтап и да нѝ го испратите мајтапот преку контакт формата во продолжение, а ние ќе го објавиме вашиот мајтап на нашиот YouTube канал, како и на веб сајтот, во секцијата „Мајтап Фест“.

Не мора да си Прилепчанец, мора само да си мајтапчија кој сака да го сподели својот мајтап со јавноста.

Проблем со испраќање на мајтапот преку контакт формата?
Кликнете овде и пробајте преку FB Messenger