Не наседнувајте: „Владата дава 100 евра по жител за растеретување на инфлацијата“ – Се шири нов линк за измама на граѓаните

Не наседнувајте: „Владата дава 100 евра по жител за растеретување на инфлацијата“ – Се шири нов линк за измама на граѓаните

„Владата на Република Северна Македонија нема испратено СМС и други пораки во кои нуди надомест. Во конкретниот случај кој се појави во изминатите часови, станува збор за смишинг и фишинг измама која е пријавена и по која соодветните служби веќе постапуваат“, известуваат од Владата преку писмено соопштение. „Доколку граѓаните добијат или веќе добиле порака со…

9 мај – Ден на победата над фашизмот и Ден на Европа

9 мај – Ден на победата над фашизмот и Ден на Европа

9 мај – Ден на победата над фашизмот и Ден на Европа. Смрт на фашизмот – слобода на народот Денес на светско ниво се одбележува Денот на победата над фашизмот. Со ратификувањето на безусловна капитулација на нацистичка Германија, на 9 мај 1945 година во Берлин беше ставен крај на Втората светска војна. Денот на Европа…

МАЈСКА НЕРАБОТНА АКЦИЈА

МАЈСКА НЕРАБОТНА АКЦИЈА

На 1 и 2 Мај на вила „Ана Плетварска“, најпозната меѓу прилепчани како „Кај Хемфрио“,  за прв пат ќе се одржи алтернативен фестивал со наслов „МАЈСКА НЕРАБОТНА АКЦИЈА“. Ќе настапат  бендови и диск-џокеи кои ќе ни понудат различна забава од онаа класичната, на кои сме навикнати за Велигденско-Мајските празници. Организатори се  неколку прилепски млади дечки,…

Планета против Пластика – Честит 22 Април

Планета против Пластика – Честит 22 Април

„Ден на Земјата“ е настан кој се случува на 22 Април да демонстрира поддршка за заштита на животната средина. Прв пат се одржал на 22 Април 1970 година. Денес влкчучува настани од целиот свет, координирани од EARTHDAY.ORG, каде учество земаат над 1 милијарда луѓе од 193 земји низ целиот свет. Темата на годинашното издание е…

17 Април ЗОО-Антрополошки ден на Прилепчани
|

17 Април ЗОО-Антрополошки ден на Прилепчани

Откако Организацијата на обединети нации го прогласи 17 Април за светски ден на МЛАДИТЕ МАЈМУНИ, а Соединетите американски држави за национален ден на БАНАНАТА, советот на оштина Прилеп едногласно го изгласа за ЗОО-АНТРОПОЛОШКИ ДЕН НА ПРИЛЕПЧАНИ! За арно, за убо и за многу години! Хуморот е лек за душа 😉

Изгледа сме многу богати, или…

Изгледа сме многу богати, или…

Денес во Прилеп 12:00 часот – сонце, температура над 20 степени и над 30 коли наредени чекаќи го зеленото светло, а скоро во сите само возач. Се прашувам: Видување на денешната собрајќајна ситуација од страна на Мартина, комунити репортерка на ОТВ.

НАГРАДНА АНКЕТА!

НАГРАДНА АНКЕТА!

Која партија сметате дека најдобро ќе ја нашминка Петкана? Награди за најкреативните! 1-ва награда: ПЕТКАНА – лично2-ра награда: ГУЛАБот на Петкана3-та награда: ПОСТЕРот на Петкана Ги очекуваме вашите креативни одговори во коментари на нашата ФБ страна.

ГОЛЕМ СКАНДАЛ ВО ЈАПОНИЈА

ГОЛЕМ СКАНДАЛ ВО ЈАПОНИЈА

Директор на основно училиште бил фатен како плаќа 0,75 долари за кафе, додека од машината за самопослужување си точи од кафето кое што чини 1,25 долари. 59 годишниот директор им се извинил на учениците за неговото непримерно однесувње, но сепак бил отпуштен од работа поради оваа случка. Ете, гледате? Значи не сме ние единствената земја…