Изгледа сме многу богати, или…

Изгледа сме многу богати, или…

Денес во Прилеп 12:00 часот – сонце, температура над 20 степени и над 30 коли наредени чекаќи го зеленото светло, а скоро во сите само возач. Се прашувам: Видување на денешната собрајќајна ситуација од страна на Мартина, комунити репортерка на ОТВ.

НАГРАДНА АНКЕТА!

НАГРАДНА АНКЕТА!

Која партија сметате дека најдобро ќе ја нашминка Петкана? Награди за најкреативните! 1-ва награда: ПЕТКАНА – лично2-ра награда: ГУЛАБот на Петкана3-та награда: ПОСТЕРот на Петкана Ги очекуваме вашите креативни одговори во коментари на нашата ФБ страна.

ГОЛЕМ СКАНДАЛ ВО ЈАПОНИЈА

ГОЛЕМ СКАНДАЛ ВО ЈАПОНИЈА

Директор на основно училиште бил фатен како плаќа 0,75 долари за кафе, додека од машината за самопослужување си точи од кафето кое што чини 1,25 долари. 59 годишниот директор им се извинил на учениците за неговото непримерно однесувње, но сепак бил отпуштен од работа поради оваа случка. Ете, гледате? Значи не сме ние единствената земја…

МАКЕДОНИЈА 2024 – ЛИДЕР ВО РЕГИОНОТ ЗА ДИСКЕТАЛИЗАЦИЈА
|

МАКЕДОНИЈА 2024 – ЛИДЕР ВО РЕГИОНОТ ЗА ДИСКЕТАЛИЗАЦИЈА

Да, 2024-та година е тука, одамна имаме Интернет, а веќе години наназад насекаде околу нас имаме компјутери, паметни телефони, а во последните неколку години и други електронски уреди кои се поврзани во IoT (Internet of Things) еко-системот. Сепак, забележете го ова – ИоТ е важен, но не толку колку нашите бројни проблеми со дигитализацијата. Немаме…

ОТВ организира „Мајтап фест“: Споделете ги вашите најсмешни мајтапи!
| | |

ОТВ организира „Мајтап фест“: Споделете ги вашите најсмешни мајтапи!

ОТВ објавува најнова иницијатива – „Мајтап фест“! Со цел да го зачува традиционалниот македонски обичај на мајтапење. Секој може да учествува во овој фестивал со свое видео. Процесот е едноставен: земете го вашиот смартфон, вклучете ја камерата и снимете се како го кажувате вашиот најсмешен мајтап. Потоа, испратете го видеото преку контакт формата на ОТВ….